Σούπα με Καρότο, Πράσα και Τζίντζερ

Από τη Μαρία Μπασκίνη – Αρσένη, PhD, MSc, RD Κλινική Διαιτολόγο.

Σούπα με καρότο, πράσα και τζίντζερ – μία εύκολη και νόστιμη συνταγή τόσο για το καθημερινό μας τραπέζι όσο και για πρώτο πιάτο σε γεύμα με φίλους!

Υλικά για 4 μερίδες

• 1 κιλό καρότα
• 3 μεσαία πράσα
• 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο 1/2 αντίχειρα
• λίγο αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά
• 4 κ.γ. ελαιόλαδο
• σούπα με καρότο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και το τζίντζερ και τα κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 5 ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι και κουρκουμά και βράζουμε στην κατσαρόλα για 25 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε την κατσαρόλα, αλέθουμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει η σούπα μια βελούδινη υφή και σερβίρουμε στο πιάτο. Στο τέλος προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στην κάθε μερίδα.

Καλή απόλαυση!


Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, RD, PhD. Η Μαρία είναι απόφοιτος του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (BSc Nutrition) και του New York University των ΗΠΑ (MSc Clinical Nutrition) καθώς και πιστοποιημένη Διαιτολόγος στις ΗΠΑ (RD). To 2019 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στον τομέα της Νευροψυχολογίας της Διατροφής. Στην επιστημονική της δράση συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συμμετοχή με ερευνητικές διαλέξεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και είναι εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος υγείας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Instagram: @mbaskini_nutrition

Author