Σούπα για την Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη, Founder του Well Medical.

Υλικά για 2-3 μερίδες:

• 2-3 καρότα
• 5-6 φουντίτσες μπρόκολο
• 1 μικρό κουνουπίδι
• 3 παντζάρια (μόνο ο βολβός)
• 2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Φρέσκο τζίντζερ
• Πιπέρι Cayenne
• Αλάτι
• Δάφνη
• Λεμόνι
• Ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (περίπου 2 κ.σ.) . Σοτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το καρότο και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 3-4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα φύλλα δάφνης, αλάτι , πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά. Εάν επιθυμείτε προσθέστε ζωμό λαχανικών (με χαμηλό αλάτι) για έξτρα γεύση. Στο blender προσθέτουμε τα λαχανικά που μόλις βράσαμε μαζί με τον ζωμό και προσθέτουμε το σπανάκι και το παντζάρι. To σπανάκι το έχουμε ελαφριά βράσει προηγουμένως και το παντζάρι επίσης το έχουμε ήδη βρασμένο. Αφού τα προσθέσουμε όλα μαζί στο Blender πολτοποιούμε μέχρι ο ζωμός να πάρει την υφή βελουτέ σούπας. Σερβίρουμε με extra πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας μας και αποθηκεύουμε την υπόλοιπη στην κατάψυξη έως και 2 εβδομάδες.


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”, ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε τον πολυχώρο wellness “Well Medical” που εκτός από την διατροφή συνδυάζει και αισθητικές περιποιήσεις, εξειδικευμένα massage και θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Βρείτε την στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

Author