Σιουφιχτά με Κόκορα Σιγομαγειρεμένο και Σαν Μιχάλη Σύρου

Από το ANZA Kitchen & Bar.

Συνταγή για 2 άτομα

Για τα ζυμαρικά:

• 300γρ. σιουφιχτά
• 100γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου
• 1 lime
• 1λεμόνι
• 5ml λάδι λευκής τρούφας
• Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Μαγειρεύω τα σιουφιχτά μέχρι δύο λεπτά πριν από τον αναγραφόμενο χρόνο στη συσκευασία και σουρώνω κρατώντας 100ml από το νερό που έβρασαν. Προετοιμάζω σε ένα τηγάνι τη σάλτσα θυμαριού και σε ένα άλλο σιγομαγειρεύω τον κόκορα που έχω ξεψαχνίσει μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τα σιουφιχτά στο τηγάνι με τη σάλτσα και μόλις περάσουν δύο λεπτά αφαιρώ από τη φωτιά και χυλώνω με λάδι λευκής τρούφας, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ξύσμα και χυμό από λεμόνι και lime και τελειώνω με τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου. Στήνω σε πιάτο τα σιουφιχτά, προσθέτω τον κόκορα και τελειώνω με μπόλικο Σαν Μιχάλη Σύρου και προαιρετικά ραντίζω με βούτυρο νουαζέτ δεντρολίβανου.

Σάλτσα θυμάρι: 

• 100γρ. κρέμα γάλακτος
• 100ml από το νερό που έβρασαν τα σιουφιχτά
• 300γρ. ζωμός κότας
• 50γρ ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδου
• 1 φύλλο δάφνης
• ½ ματσάκι θυμάρι
• 1 αποξηραμένο porcini

Εκτέλεση:

Βράζω όλα τα υλικά, αφήνω να κρυώσουν και σουρώνω. 

Κόκορας confit:

• 1 κιλό μπούτι κόκορα
• 0,500γρ κρεμμύδι λευκό χοντροκομμένο
• 1 ματσάκι Θυμάρι
• Ελαιόλαδο μέχρι να τα καλύψει

Εκτέλεση:

Καλύπτω τον κόκορα με τα κρεμμύδια και το θυμάρι και προσθέτω ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν. Καλύπτω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και μαγειρεύω στο φούρνο στους 85 για 7 ώρες. Αφήνω να κρυώσει και ξεψαχνίζω το κρέας προσέχοντας να μην αφήσω κόκκαλα. Σουρώνω και αποθηκεύω το αρωματισμένο ελαιόλαδο για να μαγειρέψω μετά τον κόκορα στο τηγάνι.

Νουαζέτ δεντρολίβανου: 

• 300γρ βούτυρο
• 1 ματσάκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Τα μαγειρεύω μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μυρίζουν σαν φουντούκι. Σουρώνω και ραντίζω πάνω από τα ζυμαρικά στο τέλος.

Για περισσότερα www.anzakitchenbar.com

Author