Σαλάτα με Σύκα & Quinoa

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Υλικά (για 8 άτομα)
• 1 1/2 φλιτζάνι quinoa (1 φλιτζάνι κόκκινη quinoa & 1/2 φλιτζάνι λευκή κινόα)
• 8 μισά φρέσκα σύκα
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
• 2 κ.σ. σπόροι ηλίανθου
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
• 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. μηλόξιδο
• 2 κ.σ. αλεσμένοι σπόροι λιναριού
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
• Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε την quinoa και την βράζουμε (σε 3 ποτήρια νερό), για 7 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προθερμαίνουμε το γκριλ, σε μέτρια-υψηλή φωτιά και τοποθετούμε τα σύκα, με την σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε για 4 λεπτά. Βγάζουμε τα σύκα από το γκριλ και τα βάζουμε στο μπολ με την quinoa, τον ηλιόσπορο, τον βασιλικό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μυλόξίδο, το λιναρόσπορο, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι. Ρίχνουμε τη σως στην quinoa και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα.


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author