Σαλάτα με Παντζάρι και Σπαράγγια
Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
Υλικά
• 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα παντζάρια κομμένα στα τέσσερα
• 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
• ½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί τριμμένο
• ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
• σουσάμι
• φύλλα μέντας
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαράγγια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 2 -3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε για λίγο σε παγωμένο νερό. Αφού τα στραγγίσουμε ξανά και τα στεγνώσουμε, τα ανακατεύουμε με τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κατσικίσιο τυρί, τα αμύγδαλα, το σουσάμι και τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας.
Καλή σας απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».