Σαλάτα με Mελιτζάνες, Kουκουνάρι και Tαχίνι

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • Φρέσκο αλάτι
  • ​​Αλεσμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλα σκόρδα
  • 1/2 χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. ρόδι για διακόσμηση
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι ψημένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κ.γ. sumac για διακόσμηση

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 300 βαθμούς. Πλύνετε, στεγνώστε και κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση και τοποθετήστε τες σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Βουρτσίστε τες με ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και φρέσκο ​​αλεσμένο πιπέρι. Ψήστε τις μελιτζάνες στον φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Φτιάξτε την σάλτσα συνδυάζοντας το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και προσθέστε αλάτι για γεύση. Πάνω από τις μελιτζάνες ρίχνουμε το πιπέρι, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και τα ρόδια. Πασπαλίστε με sumac. Σερβίρετε με πίτα.


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author