Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Σαλάτα με Κριθαράκι & Πλιγούρι

Από τη Vegan Chef Ξένια Τζιβόγλου.

Μουλιάστε 100 γραμμάρια πλιγούρι σε νερό (μέχρι να καλύψει το πλιγούρι) και στύψτε και ένα λεμόνι. Μετά από 2-3 ώρες που το πλιγούρι θα έχει μαλακώσει, στραγγίστε το και στεγνώστε το με μια πετσέτα. 

Βράστε 150 γραμμάρια κριθαράκι σε νερό, προσθέστε λίγο αλάτι, μισό καρότο καθαρισμένο, λίγο μαϊντανό και μισό κρεμμύδι κομμένο. Στραγγίστε το, χωρίστε τα λαχανικά, προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και μισό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε 4 ραπανάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια και μισή κόκκινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Σάλτσα Vinaigrette

5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές σησαμέλαιο
3 κουταλιές φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ξίδι ροδιού

Ανακατέψτε το κριθαράκι, το πλιγούρι και τη vinaigrette. Από πάνω απλώστε σουσάμι και μερικά λευκά ανάλατα λευκά αμύγδαλα κομμένα στα δύο. Τρίψτε ένα φρέσκο ​​παντζάρι και προσθέστε το από πάνω. Αφήστε τη σαλάτα να μείνει σκεπασμένη για 1 ώρα. Ανακατέψτε και σερβίρετε!

Καλή Απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Scroll to Top

Κατέβασε Τώρα το Free E-book

Πως να Καταπολεμήσεις το Άγχος

Με την εγγραφή σου θα λαμβάνεις Συμβουλές που θα Αλλάξουν τη Ζωή σου!