Σαλάτα με Kale και Μπρόκολο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ

5 φλιτζάνια kale
2 φλιτζάνια μπρόκολο σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι καρότα χοντρά ξυσμένα
1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
1/4 φλιτζανιού ηλιόσποροι
1/4 φλιτζανιού cranberries

Για την σως

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κ.σ. μουστάρδα dijon
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/3 κ.γ. αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείστε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την μουστάρδα, το σκόρδο, το μέλι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό βάζο με καπάκι και ανακινείστε τα καλά. Στη συνέχεια πλένετε το kale, το στραγγίζετε, το στεγνώνετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το περιχύνετε με μία πρέζα αλάτι, λαδώνετε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και κάνετε μασάζ τα φύλλα μέχρι να σκουραίνει το χρώμα τους και να μαλακώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μπρόκολο, το kale, τους ηλιόσπορους, τα cranberries, ανακινείστε την σως για άλλη μια φορά και τη ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα.


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

Author