Σαλάτα με Γιαπωνέζικα Φασόλια (edamame), Καλαμπόκι & Νιφάδες Καρύδας

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Υλικά (για 8 άτομα)

Για τη σως

5 κ.γλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κ.γλ. μέλι
1 κ.γλ αλάτι

Ετοιμάστε τη σως, τοποθετώντας τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Χτυπήστε τα με ένα σύρμα μέχρι να ενοποιηθούν. Αφήστε τη σως στην άκρη.

1 φλ. ωμό σιτάρι
3/4 φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/4 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
1/4 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλ. νιφάδες καρύδας
1 φλ. καλαμπόκι
1/4 φλ. φρέσκια μέντα
1 σακούλα κατεψυγμένα πράσινα φασόλια σόγιας (edamame)

Εκτέλεση

Βάλτε το σιτάρι σε μία κατσαρόλα με νερό να μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Ξεπλύνετέ το σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε 3 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα και βάλτε το να βράσει μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Βράστε το καλαμπόκι, σουρώστε το και βάλτε το πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Βράστε 2 ποτήρια νερό και ρίξτε μέσα τα φασόλια edamame. Αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώστε τα και βάλτε τα σ’ ένα μπολ μαζί με το σιτάρι. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τη μέντα, το καλαμπόκι και τη σως. Τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι και αναμίξτε απαλά. Αφήστε το για 15 λεπτά και τέλος πασπαλίστε με νιφάδες καρύδας.

Καλή σας επιτυχία!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author