Σαλάτα με Φρέσκα Καλαμάρια και Γαρίδες

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Υλικά (για 4 άτομα)
2 κιλά ωμά καλαμάρια (κομμένα σε ροδέλες)
1 κιλό φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. κάπαρη και 4 κ.σ. από τον ζωμό της
4 κλωνάρια σέλινο με ψιλοκομμένα φύλλα (προαιρετικά)
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
20 τοματίνια κομμένα στη μέση για διακόσμηση
1/4 φλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο

Σως
Χυμό από ένα λεμόνι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό. Προσθέστε τις καθαρισμένες γαρίδες και τα καλαμάρια και βράστε τα για 2 λεπτά. Σουρώστε τα, αφήστε τα στην άκρη και προετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε μέσα τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους μέχρι να καβουρδιστούν. Ξεφλουδίστε τες και ψιλοκόψτε τες. Βάλτε τις γαρίδες και τα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε τες με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου. Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το σέλινο, την κάπαρη και τα τοματίνια στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά.

Ετοιμάστε τη σως και ρίξτε την πάνω από τη σαλάτα. Βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τη βγάζετε μισή ώρα προτού τη σερβίρετε σε μια πιατέλα.


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γι’ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author