Σαλάτα με Endives, Αβοκάντο & Σάλτσα Γιαουρτιού με Χαβιάρι
Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
ΥΛΙΚΑ
• Endives κομμένα σε στρογγυλά κομμάτια
• 3 αβοκάντο έτοιμα προς κατανάλωση κομμένα κυδωνάτα
• 2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
• 2 στυμμένα λεμόνια
• 150γρ. κόκκινο χαβιάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα Endives. Από πάνω κόβουμε το αβοκάντο και στύβουμε το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι και το τοποθετούμε στην κορυφή των λαχανικών. Στο τέλος απλώνουμε το κόκκινο χαβιάρι από πάνω.
Καλή Απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γι’ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».