Σαλάτα με Αβοκάντο & Μάνγκο

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Για 8 άτομα

Υλικά

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδo
3 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό lime
2 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. αλεσμένο κύμινο
1 κ.σ. τσίλι
1 καυτερή πιπεριά jalapeno (Χαλαπένιο) σε κύβους
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κεφάλια γαλλική σαλάτα πλυμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
3 μάνγκο όχι πολύ μαλακά, κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
2 αβοκάντο κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια
1/3 φλιτζανιού φύτρες σκόρδου για διακόσμηση
1/3 φλιτζανιού σχοινόπρασο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
Για την προετοιμασία της σος, τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ το λάδι, τον χυμό lime, το μέλι, το κύμινο, το τσίλι, τους κύβους jalapeno, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα φύλλα μαρουλιού, το μάνγκο, τα κόκκινα κρεμμύδια, το κόλιανδρο και την σος. Τοποθετήστε πάνω από τα λαχανικά το αβοκάντο, τις φύτρες σκόρδου και το σχοινόπρασο.

Καλή σας όρεξη!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author