Σαλάτα με Αβοκάντο και Χαβιάρι Κόκκινου Σολομού

Από την Ξένια Τζιβόγλου, VeganChef.

Υλικά για 4 άτομα

• 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
• 4 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε μακριές λωρίδες
• 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο για διακόσμηση
• 200γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 3κ.σ. νερό
• 100γρ. χαβιάρι κόκκινου σολομού
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις κομμένες φέτες αβοκάντο σε ένα πιάτο. Χτυπήστε το γιαούρτι με το νερό και τον χυμό λάιμ μέχρι να γίνει ελαφρύ αλλά όχι νερουλό. Kατόπιν, απλώστε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από το αβοκάντο και τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι. Απλώστε το κόκκινο χαβιάρι πάνω από το γιαούρτι και διακοσμήστε με φρέσκο άνηθο.

Καλή σας απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο MichllenPapillonLedoyen με τον σεφ YannickAlleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author