Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Vegeterian Chef.
Συστατικά
1 κούπα σιτάρι
½ κούπα ψιλοκομμένα καθαρισμένα καρύδια
½ κούπα ψιλοκομμένα cranberries
½ κούπα σπόροι ροδιού
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
½ κούπα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
½ κούπα ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μερικά φύλλα σπανάκι ή φύλλα παντζαριού για διακόσμηση
Για τη Σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάστε το σιτάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επόμενη ημέρα στραγγίστε και μέσα σε ένα τηγάνι καλύψτε το κριθάρι με 3 κούπες νερό. Βράστε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει παραμένοντας αφράτο και αν χρειαστεί προσθέστε νερό. Ξεπλύνετε και στραγγίστε. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά.
Για να κάνετε τη σάλτσα ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε τη σάλτσα στη σαλάτα, προσθέστε τα φύλλα σπανάκι και τα φύλλα παντζαριού και σερβίρετε.
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».