Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
Υλικά (για 6 άτομα)
1 ½ κιλό κατσικίσιο μπούτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κλαδάκια δεντρολίβανου
1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι στημένο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 φλ. λευκό κρασί
Για το γλάσο
3 κ.σ. σιρόπι ροδιού ή σφενδάμου ή μέλι
1/2 κ.γλ σπόρους κόλιανδρου
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180⁰C. Τρίβουμε πάνω στο κρέας αλατοπίπερο. Κάνουμε εγκοπές με το μαχαίρι και τοποθετούμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο. Βάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ σκεύος μαζί με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Το αλείφουμε με το λάδι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Το τυλίγουμε καλά σε αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 2 ώρες.
Γλάσο
Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το κρέας με το μισό γλάσο. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο ξεσκέπαστο για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του και να ξεχωρίζει το κόκκαλο απ’ το κρέας. Όταν έχει πλέον ψηθεί, το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γλάσο και το βάζουμε στον φούρνο για άλλα 5’. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 5’ πριν το σερβίρουμε.
Καλό Πάσχα!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».