Ψητή Κολοκύθα με Κολοκυθάκι και Σπόρους Κολοκύθας

Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 ½ κιλό κόκκινη κολοκύθα
5 μικρά κολοκυθάκια
6 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
4 κ.σ. σπόρους κολοκύθας (κολοκυθόσπορους)

Για τη Σως

1 μικρό φλιτζάνι του εσπρέσο ελαιόλαδο
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. νιφάδες καυτερού πιπεριού (μπούκοβο)
1 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
1 ½ κ.σ. πετιμέζι
1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της σως. Εάν είναι πολύ παχύρευστη προσθέστε λίγες σταγόνες νερό. Σ’ ένα μεγάλο μπολ κόψτε την κολοκύθα και τα κολοκυθάκια σε μεγάλα κυβάκια. Προσθέστε τα κρεμμύδια και την σως και ανακατέψτε τα καλά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200⁰C. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώστε το μείγμα. Ψήστε για 30’ μέχρι να ροδίσει. Στο τέλος, πασπαλίστε με τους σπόρους κολοκύθας και βάλτε το για άλλα 10’ στον φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο να σερβίρετε!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

share post to:
Author