Ο Μπραντ Πιτ & η Αντζελίνα Τζολί Μπαίνουν στον Κόσμο της Σαμπάνιας με την Fleur de Miraval

Από το Βασίλη Γαλανό, Sommelier.

Οι σούπερ σταρ Jolie – Pitt και Perrin από το Château Miraval της Προβηγκίας, ενώθηκαν με ένα καυτό όνομα καλλιεργητή Champagne, για την κυκλοφορία της ¨Fleur de Miraval¨. Προκειμένου να αναβαθμίσει την εικόνα της ροζέ σαμπάνιας, ο Μπραντ Πιτ κυκλοφόρησε τη Fleur de Miraval, μια ροζέ σαμπάνια 400€ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Pierre Péters.

Μόνο 20.000 μπουκάλια της εναρκτήριας κυκλοφορίας έχουν φτιαχτεί από ένα μείγμα 75% Chardonnay από το Le Mesnil-sur-Oger και 25% Pinot Noir. Το Chardonnay μέσα στο μείγμα προέρχεται από μια σειρά διαφορετικών σοδειών. Το αφρώδες ωριμάζει για τρία χρόνια στις οινολάσπες του και σύμφωνα με τον οινοποιό Rodolphe Péters, η «διακριτική ροζέ» μπορεί να υπερηφανεύεται για «έντονες νότες κόκκινης σταφίδας και κόκκινου βατόμουρου», καθώς και «λεπτή ορυκτότητα και αλατότητα» που αντικατοπτρίζει την «ιωδιούχα έκφραση των σταφυλιών Chardonnay».

«Η Fleur de Miraval Rosé είναι το αποκορύφωμα εργασίας, έρευνας και δοκιμής πέντε ετών», πρόσθεσε. Ο Πιτ περιέγραψε το ροζέ αφρώδες ως «θεαματικό» στο περιοδικό People.

«Η Rosé Champagne είναι ακόμη σχετικά άγνωστη. Υποστηριζόμενη από την επιτυχία μας με το Miraval στην Προβηγκία, ήθελα να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε την καθοριστική μάρκα ροζέ σαμπάνιας, εστιάζοντας όλες τις προσπάθειές μας σε αυτό το χρώμα », δήλωσε ο Πιτ στο People.

«Το Miraval δεν είναι κρασί ”διασημοτήτων“. Είναι ένα εξαιρετικό κτήμα με το οποίο ερωτεύτηκα και συνεχίζω να επενδύω για να το κάνω ένα από τα καλύτερα κτήματα στην Προβηγκία. Μαζί με την οικογένεια Perrin, είμαστε εδώ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Δεν είναι απλώς μια τάση που περνά», πρόσθεσε.

Ο Pitt και η οικογένεια Perrin συνεργάστηκαν για την παραγωγή της σαμπάνιας με το σπίτι Champagne Pierre Péters, το οποίο εδρεύει στο Le Mesnil-sur-Oger στη Côte des Blancs. Το 20 εκταρίων κτήμα, ιδρύθηκε το 1919 και περιλαμβάνει 16 εκτάρια αμπελώνων grand cru γύρω από το Le Mesnil-sur-Oger. Διοικείται από το μέλος της οικογένειας Rodolphe Péters.

«Αυτό το project είναι, πρωτίστως, ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα, επειδή η παραγωγή εκλεκτών κρασιών είναι μια μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας», εξήγησε η οικογένεια Perrin.

“Κάθε φορά που μαζευόμαστε για να δοκιμάσουμε εκλεκτές, vintage rose σαμπάνιες, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: λατρεύουμε τα αρώματα που αναπτύσσουν αυτές οι υπέροχες σαμπάνιες με τα χρόνια, ειδικά όταν κλίνουν προς το Chardonnay”.

Η ροζέ σαμπάνια είναι εμπνευσμένη από τον θρύλο της γεννημένης στην Προβηγκία, Countess Fleur de Miraval, η οποία έπινε μόνο ροζέ σαμπάνια προς τιμήν των γαλλικών της ριζών του νότου.

Ο Μπραντ Πιτ μπαίνει στη Champagne biz και σήμερα φέρνει νέες λεπτομέρειες για το πώς φαίνεται το A-list project.

Ο Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, φυσικά, φτιάχνουν το κρασί Château Miraval από το κτήμα στη Côtes de Provence, από το τρύγο του 2012 και, με τη συνιδιοκτήτρια οικογένεια Perrin του Château de Beaucastel του Ροδανού, γρήγορα έκαναν όνομα ως σοβαροί διεκδικητές στο ροζέ κρασί. Ενώ ο Marc Perrin μπορεί να είναι ο πιο έμπειρος τύπος στο κρασί στην εξίσωση Pitt-Perrin, είπε στο Unfiltered μέσω email ότι «η ιδέα να δημιουργηθεί το μόνο σπίτι Champagne που θα είναι αφιερωμένο μόνο στη ροζέ Champagne, ήταν η ιδέα του Μπραντ».


Ο Βασίλης Γαλανός είναι πιστοποιημένος sommelier και σύμβουλος οίνου και γεύσης.

Author