Νηστίσιμα Σοκολατένια Κουλουράκια χωρίς Ζάχαρη

Positive Tips By Eirini & Nasia Paschaleri.

Και ποιος δε λατρεύει τα μπισκότα;

Υλικά:

220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
60 ml ελαιόλαδο
60 ml ηλιέλαιο
8-10 σταγόνες stevia υγρή (ή και περισσότερες αν τα θέλετε πιο γλυκά)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 ml νερό

Πως να τα φτιάξετε;

Ρίχνουμε το κακάο, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη stevia το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε στη αρχή με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής κι έπειτα με το χέρι μας, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και να σχηματίσουμε ζύμη μαλακή που όμως δεν κολλά στα δάχτυλά μας. Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 18-20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Καλή Απόλαυση!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Η Νάσια Πασχαλέρη είναι διαιτολόγος με εξειδίκευση στη Γεροντολoγία (MSc Gerontology). Τελείωσε τις σπουδές της στη διαιτολογία-διατροφολογία στo Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη και έπειτα συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη γεροντολογία, με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία. Συνεργάζεται με τη βιολόγο Ειρήνη Πασχαλέρη στο Natural Health Clinic ως διαιτολόγος και ως γεροντολόγος στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Φροντίζω, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2018 συνεργάζεται με τον πλαστικό χειρουργό κ. Δημήτρη Καρυπίδη στο κέντρο i-derma (Διονυσίου Αεροπαγίτου 7, Αθήνα).

Author