Από τη Vegan Chef Ξένια Τζιβόγλου
Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι καφέ κόκκους φασόλια edamame στον ατμό
½ φλιτζάνι καφέ ρύζι βρασμένο για σούσι
½ κούπα παντζάρια έτοιμα βρασμένα
½ κούπα κόκκινη κολοκύθα ανακατεμένη με καρότα
4 κομμάτια αβοκάντο σε φέτες
3 λεπτές φέτες καπνιστό σολομό
1 κ/σ mirin για την ανάμειξη του ρυζιού και του edamame
2 κ/γ μαγιονέζα ανακατεμένη με μισό κουταλάκι του γλυκού κρέμα wasabi για διακόσμηση
1 κ/γ σάλτσα teriyaki για διακόσμηση
Εκτέλεση
Το ρύζι σούσι πρέπει να βράσει σε νερό όπως το κανονικό ρύζι για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε τα φασόλια edamame σε βρασμένο νερό για 2 λεπτά και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180C. Το mirin και τα φασόλια edamame, μόλις είναι όλα έτοιμα, τα τακτοποιούμε σε μια μπάλα και προσθέτουμε το αβοκάντο και τον σολομό. Στο τέλος στολίζουμε με τη μαγιονέζα και τη σάλτσα teriyaki.
Καλή Απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».