Μους Σοκολάτα με Γάλα Αμυγδάλου

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη Βιολόγο (Βsc, Msc), Ειδικευμένη στη Διατροφή

Υλικά:

150γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη ή με στέβια
180γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβω την σοκολάτα και την τοποθετώ σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνω σε μπρίκι αρκετά το γάλα αμυγδάλου (όχι όμως να βράσει) και το ρίχνω πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
3. Αφήνω για ένα λεπτό και έπειτα με ένα αβγογδάρτη ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα.
4. Σε ένα άλλο μπολ βάζω νερό μέχρι την μέση περίπου και αρκετά παγάκια. Από πάνω τοποθετώ το μπολ με τη σοκολάτα. Δηλαδή στην ουσία δημιουργώ ένα μπεν μαρί.
5. Ανακατεύω καλά το μείγμα καθώς κρυώνει ώστε να πήξει ελαφρώς.
6. Το μοιράζω σε 2 ποτήρια και τα τοποθετώ για 20΄ στο ψυγείο.
7. Η μους έχει πήξει, οπότε σερβίρω. 

Καλή Απόλαυση!

Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο Kings College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης Natural Health Clinic. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Facebook: Eirini Paschaleri
Instagram: @eirinipaschaleri

share post to:
Author