Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
Για 4 Άτομα
ΥΛΙΚΑ
1κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι
1κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 τριμμένα σκόρδα
½ φλυτζάνι μπρόκολα
½ φλυτζάνι καρότα σε κύβους
½ φλυτζάνι ντομάτες σε κύβους
½ φλυτζάνι μπιζέλια
1κ.σ. φρέσκο curry
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
½ φλυτζάνι ρεβίθια
2 κουτιά κρέμα καρύδας
1 κούπα ζωμού λαχανικών
Θαλασσινό αλάτι και φρέσκο πιπέρι
2κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο για διακόσμηση
1κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα καρότα και τα μπρόκολα. Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και προσθέστε τα ρεβίθια, το curry, το κόκκινο πιπέρι, τον ζωμό λαχανικών και την κρέμα καρύδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και τη ντομάτα τα τελευταία 5 λεπτά. Διακοσμούμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή quinoa.
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».