Από τη Chef, Ξένια Τζιβόγλου.
Υλικά
• μισό φλιτζάνι ανάλατα κάσιους
• μισό φλιτζάνι νερό
• 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
• 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
• 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε μακριές λεπτές λωρίδες
• μισό κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κ.σ. φυτικό λάδι
• 6 μέτριες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
• μισό κ.γ σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 360 °C. Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα ταψί και ψήστε τα για 5 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και ετοιμάστε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας το νερό, το άμυλο και τη σάλτσα σόγιας. Αφήστε στην άκρη τη σάλτσα και τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μπολ. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι και ρίξτε τα σε ένα τηγάνι αφού ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε δυνατή φωτιά, ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν για 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ρυζόξυδο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας στο κοτόπουλο που μαγειρέψατε, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει καλά η σάλτσα για 1 λεπτό. Αποσύρετε το από τη φωτιά και ανακατέψτε με τα κάσιους και το σησαμέλαιο και σερβίρετε!
Καλή σας απόλαυση!

Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο MichllenPapillonLedoyen με τον σεφ YannickAlleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».