Κινέζικα Λαχανικά με Φιλέτο & Ασιατική Σως
Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου.
Υλικά για 2 Άτομα
• 400γρ. ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (καρότα, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, κινέζικο λάχανο, κίτρινα καρότα για τη διακόσμηση)
• 50γρ. κινέζικο λάχανο
• 50γρ. noodles ρυζιού τηγανητά για τη διακόσμηση
• 350γρ. φιλέτο πολύ λεπτό σε φέτες ψημένο στη σχάρα για 3 λεπτά για την ασιατική σάλτσα
Για την Ασιατική Σως
• 50γρ. σάλτσα σόγιας
• 50γρ mirin
• 10γρ. ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση
Σε ένα γουόκ ή τηγάνι τεφάλ βάζουμε λίγο φυτικό λάδι και ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά για 3 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγη από την ασιατική σάλτσα.
Τοποθετούμε στο πιάτο τα κινέζικα λαχανικά με τις φέτες φιλέτο και βάζουμε από πάνω το επιπλέον κινέζικο λάχανο και προσθέτουμε λίγη ασιατική σως. Στο τέλος, προσθέτουμε τα κινέζικα noodles για διακόσμηση.
Καλή Απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».