Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου
Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. φιλέτο κίτρινου εκλεκτού τόνου
100 γρ. φύκια wakame
Για τη σάλτσα
Μισό φλιτζάνι σάλτσα σόγιας ponzu
2 κ/σ φρέσκο χυμό λάιμ
4 κ/σ σάλτσα σόγιας με χαμηλό αλάτι
1 κ/γ νερό
1 κ/σ mirin (γλυκό κρασί από ρύζι)
1/8 κ/γ τριμμένη κόκκινη πιπεριά 1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Δένουμε το ψάρι σε ρολά και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε το κομμάτι του τόνου στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σάλτσα ponzu και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει το ψάρι το βγάζουμε από τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το ψάρι σε λεπτές φέτες, το αραδιάζουμε στο πιάτο και το διακοσμούμε με τα φύκια wakame. Βγάζουμε τη σάλτσα ponzu από το ψυγείο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας στο πλάι με τη σάλτσα. Διατηρούμε την επιπλέον σάλτσα ponzu στο ψυγείο.
Καλή Απόλαυση!

Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».