Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Καρπάτσιο Σολομού

Από τη Chef, Ξένια Τζιβόγλου

Υλικά για 2 Άτομα

400γρ φρέσκος σολομός

Για τη μαρινάρα

• 1 λεμονόχορτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1 κ/γ αλάτι
• 1 κ/γ ζάχαρη
• 1 κ/σ μπαχαρικό genièvre
• Ξύσμα από 1 λάιμ συν τον χυμό

Κόβουμε πολύ λεπτό το κομμάτι του σολομού. Το μαρινάρουμε για 3 ώρες και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα

• Χυμός από ένα λάιμ και μισό λεμόνι
• 1 κ/σ wasabi
• 4 κ/σ μαγιονέζα
• 1 κ/γ αλάτι

Ανακατεύουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε σε πλαστικό μπουκάλι για διακόσμηση. Βγάζουμε από το ψυγείο το σολομό. Τον βάζουμε στο πιάτο και στολίζουμε με τη σάλτσα.

Καλή Απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Scroll to Top

Κατέβασε Τώρα το Free E-book

Πως να Καταπολεμήσεις το Άγχος

Με την εγγραφή σου θα λαμβάνεις Συμβουλές που θα Αλλάξουν τη Ζωή σου!