Καρπάτσιο Λαβράκι με Σάλτσα από Κόλιανδρο, Λάιμ & Αμύγδαλα
Από την Ξένια Τζιβόγλου, Chef.
Υλικά για 4 άτομα
• 500γρ. φιλέτο λαβράκι, κομμένο σταυρωτά σε λεπτές φέτες
• 5 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
• Ξύσμα από 2 λάιμ
• Χυμός από τα 2 λάιμ
• 1 ματσάκι κόλιανδρο πολτοποιημένο
• 1 πορτοκάλι στυμμένο
• 1 μικρό πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάιμ, το ντρέσινγκ, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τις φέτες λαβράκι σε μια πιατέλα με τους χυμούς και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι, πασπαλίζουμε το ξύσμα λάιμ, το κρεμμυδάκι και τα αμύγδαλα.
Καλή Απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».