Από την Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
ΥΛΙΚΑ
•500 γραμμάρια φέτες λαβράκι
•το ξύσμα από ολόκληρο πορτοκάλι
•2 μεγάλες κουταλιές ελαιόλαδο
•μια πρέζα καστανή ζάχαρη
•2 μεγάλες κουταλιές νερό
•λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι
•λίγο χοντρό αλάτι
•10 λευκά ανάλατα αμύγδαλα κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετήστε το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το λεμόνι στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Κόψτε το λαβράκι σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε το ψάρι, ραντίστε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε με ένα μικρό κουτάλι το μείγμα με το πορτοκάλι. Προσθέστε λίγο αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Στο τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα. Βάλτε στον πολυκόφτη το ξύσμα πορτοκαλιού με το λάδι, το λεμόνι και μόλις γίνει ένα μείγμα προσθέστε το στο πιάτο. Βάλτε στο τέλος αλάτι, πιπέρι και άνηθο.

Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».