Καλοκαιρινό Light Γλυκό με Γιαούρτι & Ζελέ Κεράσι!

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη Βιολόγο (Βsc, Msc), Ειδικευμένη στη Διατροφή.

Ένα δροσερό γλυκάκι για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά:
• 1 συσκευασία (100g) ζελέ κεράσι
• 250 ml βραστό νερό
• 250 ml κρύο νερό
• 1 κεσέ (200g ) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
• 1 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια

Πως να τo φτιάξετε:

Αρχικά, διαλύουμε το ζελέ κεράσι στο βραστό νερό κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κρύο νερό κι ανακατεύουμε καλά. Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι να πήξει. Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται, αδειάζουμε το παγωμένο ζελέ στον κάδο του mixer και προσθέτουμε το γιαούρτι. Τα χτυπάμε μέχρι να οµογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τα φρούτα κι ανακατεύουμε απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 4 ατομικά μπολ και παγώνουµε μέχρι να σφίξει καλά για 3 ώρες.

Καλή Απόλαυση!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Author