Ιταλικό Τυρί Burrata με Ψητά Λαχανικά

Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου

Υλικά για 2 άτομα

• 1 κομμάτι τυρί burrata 150γρ. κομμένο στα 2
• 50 γρ. παντζάρια ψημένα ή έτοιμα βρασμένα κομμένα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
• 50γρ. κίτρινα καρότα
• 50γρ. κολοκυθάκια
• 10 ντοματίνια

Για τη σάλτσα βινεγκρέτ

• 5 κ/σ βαλσάμικο
• 5 κ/σ ελαιόλαδο
• πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρότα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνουμε στους 180ο C με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για 15 λεπτά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε τα ντοματίνια στο φούρνο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αλάτι και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε για 1 λεπτό στους 180ο C.

Κόβουμε τη μπουράτα στα 2 και τοποθετούμε στο πλάι το μείγμα των λαχανικών που έχουμε ψήσει, εκτός από τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε πάνω από τη μπουράτα και τα λαχανικά.

Καλή Απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

Author