Granola με Ξηρούς Καρπούς

Από την ομάδα του Positivelife.gr.

Υλικά

400 γρ βρώμη
6 κ.σ λάδι καρύδας
160 ml σιρόπι σφενδάμου
Τριμμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ο χυμός του
70 γρ ηλιόσπορους
50 γρ κολοκυθόσπορους
40 γρ αμύγδαλα, χοντροκομμένα
60 γρ κάσιους, χοντροκομμένα
30 γρ φουντούκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ο C, σε ρύθμιση αερισμού.

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το μείγμα του σιροπιού.

Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο στρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: deliciouslyella.com

Author