Γίγαντες με Ψητό Kale, Σκόρδο & Ψητούς Κολοκυθόσπορους
Από τη Ξένια Τζιβόγλου, Vegan Chef.
ΥΛΙΚΑ
1,5 πακέτο φασόλια γίγαντες μουλιασμένα
2 φρέσκα κλωνάρια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
½ κουταλιά μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 κ/γ αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού έλαιο σταφυλιού (Grapeseed oil)
½ κουταλιά μαγειρική σόδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό kale ή σπανάκι
αλάτι Kosher
μαύρο πιπέρι
¼ κ/γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
¼ του φλυτζανιού ξηρό κρασί
¼ φλιτζανιού ψημένοι κολοκυθόσποροι
ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Για την προετοιμασία των φασολιών, τοποθετήστε τα φασόλια σε μία μέτρια κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης, το σκόρδο, το πιπέρι και μισή κουταλιά σόδα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό φίλτρου και σκεπάστε την. Αφήστε τα φασόλια να βράσουν για μία ώρα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε λίγο ακόμη νερό αν χρειαστεί και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και να κρατήσουν το σχήμα τους. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια.
Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λάδι. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέστε το σκόρδο και τα βρασμένα φασόλια ανακατεύοντας τα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το kale αναποδογυρίζοντας τα φύλλα με ένα κουτάλι για να ενσωματωθούν. Ρίξτε το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Όταν το kale αρχίσει να μαραίνεται ρίξτε μέσα το κρασί και μαγειρέψτε το για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σερβίρετε σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω, τους κολοκυθόσπορους και τον μαϊντανό.
Καλή σας απόλαυση.
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».