Γαρίδες με Σάλτσα Μάνγκο

Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ/γ αλεσμένο κύμινο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​μάνγκο σε κύβους
1 μεσαίο τσίλι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο λάιμ
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι
1/4 φλυτζάνι φρέσκο κόλιανδρο
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ μαρινάρουμε τις γαρίδες με το λάδι, το κύμινο και την κόκκινη καυτερή πιπεριά. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το μάνγκο, το τσίλι, το λάιμ, την μικρή κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και το αλατοπίπερο. Σε ζεστή σχάρα, γυρίζουμε κάθε γαρίδα ανά 2 λεπτά από κάθε πλευρά, συνολικά 4 λεπτά. Αφού ψηθούν, τις σερβίρουμε ζεστές στο πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα μάνγκο ή τα σερβίρουμε ξεχωριστά.

Καλή Απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

Author