Γαρίδες Ceviche

Από τη Chef, Ξένια Τζιβόγλου.

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες χωρίς κεφάλι και κέλυφος
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο καρέ
4 κ.σ. κομμένο κόλιανδρο
2 λεμόνια και 4 λάιμ στυμμένα
1 κ.σ. hot chilly
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για ένα λεπτό. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ γεμάτο πάγο για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα άλλο μπολ, κόβουμε στα 3 την κάθε γαρίδα και αφήνουμε 10 γαρίδες ολόκληρες. Μετά τις ανακατεύουμε με τα στυμμένα λεμόνια και το λάιμ, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το τσίλι και τα προσθέτουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα. Ανοίγουμε και προσθέτουμε τον κομμένο κόλιανδρο.

Καλή Απόλαυση


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

Author