Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου
Υλικά για 2 άτομα
200γρ. καθαρισμένες μικρές γαρίδες και κομμένες σε πολύ μικρά κομμάτια
150γρ. αγγουράκια κομμένα σε τετράγωνα μικρά κυβάκια
Ξύσμα από ένα λάιμ συν το ½ χυμό του μισού
1 κ/γ αλάτι
80γρ. μαγιονέζα
80γρ. κρέμα wasabi
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αγγουράκια, τα τυλίγουμε σε χαρτί κουζίνας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανακατεύουμε το wasabi με τη μαγιονέζα και το αλάτι. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα αγγουράκια με τις γαρίδες και τις τοποθετούμε στο πιάτο. Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα από πάνω, βάζουμε λεπτές φέτες αβοκάντο και στο τέλος στολίζουμε το πιάτο με τη σάλτσα mayo wasabi.
Καλή Απόλαυση!
Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».