Φριτάτα με Λαχανικά!

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη Βιολόγο (Βsc, Msc), Ειδικευμένη στη Διατροφή.

Η ομελέτα .. αλλιώς!

Υλικά:

• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1/2 κ. γλυκού αλάτι
• 1 μικρό κολοκύθι
• 3 φλ. baby σπανάκι
• 6 φύλλα βασιλικού
• 6 μεγάλα αυγά
• Τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
• 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 100 gr μαλακό κατσικίσιο τυρί ή τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών

Πως να το φτιάξετε;

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά ψιλοκομμένα μαζί με αλάτι για πέντε λεπτά. Προσθέστε το κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια, το σπανάκι και το βασιλικό, σοτάρετε για τρία λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά. Χτυπήστε τα αυγά με το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι. Πασπαλίστε τη φριτάτα με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί/φέτα και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ψήστε τη φριτάτα για περίπου οκτώ λεπτά, γυρίστε το φούρνο στο γκριλ και ψήστε για άλλα δύο λεπτά.

Καλή Απόλαυση!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο Kings College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης Natural Health Clinic. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Facebook: Eirini Paschaleri
Instagram: @eirinipaschaleri

share post to:
Author