Καλάθι αγορών
Καλάθι αγορών

Φασόλια Άσπρα με Αχιβάδες (Vongole)

Από τη Chef Ξένια Τζιβόγλου.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

• 650γρ. αχιβάδες (vongole)
• 3 κ/σ ελαιόλαδο
• 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 κόκκινη τσίλι πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 350γρ. άσπρα φασόλια βρασμένα
• 120γρ. λευκό κρασί
• 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Πλένουμε τις αχιβάδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε κρύο νερό. Ξεχωρίζουμε τις ανοιχτές και τις σπασμένες Αχιβάδες και τις αφαιρούμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι, κρεμμύδι και τσίλι και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, το κρασί και λίγο αλάτι, τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τα ψήνουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις αχιβάδες σκεπάζουμε το τηγάνι και τις ψήνουμε για 4 λεπτά. Τα αφαιρούμε, τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση!


Η Ξένια Τζιβόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα και Σχέδιο Μόδας στις ΗΠΑ. Η ζωή της ξεκίνησε με ταξίδια σε διάφορες χώρες, στις οποίες γνώρισε τις παραδόσεις και τις κουλτούρες τους και γεύτηκε τις διαφορετικές κουζίνες τους. Πιστεύει ότι είναι τυχερή με την ζωή που έχει ζήσει. Τα τελευταία 10 χρόνια μπήκε η μαγειρική στη ζωή της, λόγω της μεγάλης της αγάπης γ αυτή. Μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ήταν η εκπαίδευση στο εστιατόριο Michllen Papillon Ledoyen με τον σεφ Yannick Alleno. Τα τελευταία 6 χρόνια περνάει πολλούς μήνες στις Κυκλάδες και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής (vegan). Το μότο της είναι «Η ζωή είναι ωραία, γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
Scroll to Top

Κατέβασε Τώρα το Free E-book

Πως να Καταπολεμήσεις το Άγχος

Με την εγγραφή σου θα λαμβάνεις Συμβουλές που θα Αλλάξουν τη Ζωή σου!