Φακές Μαύρες Beluga Σαλάτα

Από  τη Μαρία Μπασκίνη – Αρσένη, PhD, MSc, RD Κλινική Διαιτολόγο

Μία εναλλακτική σαλάτα για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα! Μπορείτε να προσθέσετε εκτός από καρότα, αγγουράκι και ρόκα που έβαλα εγώ, όσα λαχανικά θέλετε όπως φινόκιο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, κολοκυθάκια. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά 8 μερίδες

• 500γρ μαύρες φακές beluga
• 1 πρέζα κουρκουμά
• 2 μεσαία καρότα
• 2 μικρά αγγουράκια
• ½ ματσάκι ρόκα
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Υλικά για το dressing

• χυμό από ½ λεμόνι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• ξύσμα λεμονιού
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ξεπλύνει τις φακές, τις αφήνουμε για 3 ώρες να μουσκέψουν σε κρύο νερό (στο μεσοδιάστημα αλλάζουμε 1 φορά το νερό). Βράζουμε τις φακές για 15’, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Χτυπάμε όλα τα υλικά του dressing. Τοποθετούμε τις φακές σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το dressing καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά

Έτοιμη!

Καλή απόλαυση!!


Η Μαρία Μπασκίνη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, RD, PhD. Η Μαρία είναι απόφοιτος του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας (BSc Nutrition) και του New York University των ΗΠΑ (MSc Clinical Nutrition) καθώς και πιστοποιημένη Διαιτολόγος στις ΗΠΑ (RD). To 2019 ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στον τομέα της Νευροψυχολογίας της Διατροφής. Στην επιστημονική της δράση συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συμμετοχή με ερευνητικές διαλέξεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και είναι εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος υγείας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Instagram: @mbaskini_nutrition 

share post to:
Author