Detox Σούπα με Μπρόκολο & Ρόκα

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη, Founder του Well Medical.

Υλικά:

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
• ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 μπρόκολο (κομμένο)
• 2 ½ κούπες νερό
• αλάτι και πιπέρι
• ¾ κούπα ρόκα ψιλοκομμένη
• ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου ένα λεπτό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη σούπα μας στο blender και χτυπάμε μαζί με τη ρόκα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγο λεμόνι.

Καλή Απόλαυση!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”, ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε τον πολυχώρο wellness “Well Medical” που εκτός από την διατροφή συνδυάζει και αισθητικές περιποιήσεις, εξειδικευμένα massage και θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Βρείτε την στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

Author