Carrot Cake – Christmas Edition χωρίς ζάχαρη!
Από τη Ρέα Χατζηνικολάου, της NUTRINGELIC.
Τα Χριστούγεννα είναι πλέον επίσημα εδώ. Το ημερολόγιο δείχνει μόνο 9 ημέρες για τις 25 Δεκεμβρίου και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Τα εμπορικά καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης έχουν όλα πλέον στολίσει με εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δέντρα και φωτάκια και παντού αντηχεί εορταστική μουσική… “Jingle bells, jingle bells jingle all the way….!”. Αυτό όμως που πράγματι κάνει τη διαφορά είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά των Χριστουγέννων που ξεχύνεται από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης! Φυσικά τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι μια «must» γλυκιά αμαρτία των Χριστουγέννων αλλά είχατε σκεφτεί ποτέ μια απόλυτα υγιεινή εκδοχή ενός Christmas Carrot Cake που να μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές; Ε λοιπόν σας έχω καλυμμένους! Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας ένα εύκολο και υγιεινό κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη. Ο τρόπος παρασκευής χωρίζεται σε τρία στάδια: παρασκευή μείγματος, παρασκευή γλάσου και ψήσιμο.
Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας, καθαρίστε τον πάγκο σας και ετοιμαστείτε για το πιο νόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων!
ΥΛΙΚΑ:
Για το μείγμα μας:
- 2 Καρότα
- 150 γρ Αλεύρι Ολικής Αλέσεως
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μέλι
- 80 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι
- 1/2 κ.γ. Πιπερόριζα
- 2 Αυγά
- Καρύδια
- 1 κ.γ. Γαρίφαλο
- 1 κ.γ. Baking Powder
Για το «γλάσο»:
- 1 Βανίλια (σε υγρή μορφή: 1 κ.σ.)
- 200 γρ Κρέμα Τυριού (light)
- 30 γρ Μέλι
- 50 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι
- Καρύδια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Στάδιο 1: Προετοιμασία μείγματος
- Τρίβουμε τα καρότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Σε δεύτερο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι, την πιπερόριζα, την κανέλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το μίξερ
- Συνδυάζουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε το γαρίφαλο και τα καρύδια και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Αδειάζουμε σε στενόμακρη φόρμα κέικ στην οποία έχουμε τοποθετήσει στη βάση της αντικολλητικό χαρτί
- Ψήνουμε στον φούρνο (180οC)για 25 λεπτά.
Στάδιο 2: Προετοιμασία «γλάσου»
- Σε βαθύ μπολ προσθέτουμε την κρέμα τυριού, τη βανίλια, το μέλι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μίξερ
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ψηθεί το μείγμα μας.
Τελικό Στάδιο:
Μόλις ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και με προσοχή περιχύνουμε με «γλάσο». Προαιρετικά σπάμε μερικά καρύδια για να διακοσμήσουμε το κέικ μας!
Μπορείτε να το απολαύσετε με το απογευματινό σας τσάι ή τον πρωινό καφέ σας!
P.S. Μην ανοίξετε τα παράθυρα όταν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, αφήστε λίγο το σπίτι σας να πάρει και αυτό μια γεύση και μυρωδιά από Χριστούγεννα!
Καλή απόλαυση!
Για περισσότερες λεπτομέρειες ή τυχόν απορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα της Nutringelic!
Follow us on Instagram and countdown Christmas with us!
Η Ρέα Χατζηνικολάου είναι Διατροφολόγος (BSc Nutrition) με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Επιστήμης Τροφίμων (MSc Food Science) στην Μεγάλη Βρετανία. Έχοντας πάντα στο μυαλό της το γνωστό ρητό, «είμαστε ό,τι τρώμε», από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την παρασκευή φυσικών προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από φυσικά, μη επεξεργασμένα υλικά. Τον Απρίλιο του 2020 δημιούργησε το δικό της brand, NUTRINGELIC, για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της. Ο σκοπός της είναι να παρέχει DIY συνταγές ομορφιάς από φυσικά προϊόντα και παράλληλα διατροφικές συμβουλές πάνω στις τροφές που χρησιμοποιεί για την υλοποίηση τους. Η ίδια δηλώνει: «Η περιποίηση του εαυτού μας πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Με εύκολα υλικά, που υπάρχουν πάντα στο ράφι της κουζίνας μας, μπορούμε να του χαρίσουμε άπλετη αναζωογόνηση, φρεσκάδα και χαρά». Για αυτό το λόγο και το μότο της είναι: #treatyourselfright. Ακολουθήστε την και ταξιδέψτε μαζί της σε έναν κόσμο αγνής περιποίησης και ομορφιάς!