Brownies με Μπανάνα Χωρίς Ζάχαρη!

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη, Founder του Well Medical.

Ένα πεντανόστιμο Brownies χωρίς αλεύρι και ζάχαρη!

Υλικά

• 1/2 φλιτζάνι γάλα με λίγα λιπαρά
• 3/4 του φλιτζανιού χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
• 1/2 φλιτζάνι μπανάνα, λιωμένη
• 1/4 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
• 1 φλιτζάνι βρώμη
• 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
• 2 κουτ. της σούπας λιναρόσπορος
• 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη καρύδας
• 1 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
• 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
• 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
• 2 ολόκληρες μπανάνες

Πως να το φτιάξετε; 

Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό.  Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτετε ζεστό νερό και τους χουρμάδες που αφήνετε πάλι στην άκρη για 15 λεπτά. Στο multi, χτυπάτε τον λιναρόσπορο, τους χουρμάδες, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη λιωμένη μπανάνα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη βρώμη, το κακάο, το baking powder, τη ζάχαρη καρύδας και το αλάτι. Χτυπάτε και προσθέτετε το μείγμα με τους χουρμάδες και ενώνεται τα μείγματα. Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί με ομοιόμορφο τρόπο, στο οποίο πρώτα έχετε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί. Πάνω από το μείγμα προσθέτετε μερικές ροδέλες μπανάνας αν θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και αφήνετε εντός φούρνου για 15 ακόμα λεπτά με κλειστή θερμοκρασία. Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”, ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε τον πολυχώρο wellness “Well Medical” που εκτός από την διατροφή συνδυάζει και αισθητικές περιποιήσεις, εξειδικευμένα massage και θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Βρείτε την στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr

Author