Νέα Trends που Αλλάζουν την Αισθητική του Χώρου

Από την Αθηνά Πεντεφούντα, Αρχιτέκτονα – Μηχανικό.

1. FLORAL ταπετσαρίες
Είναι η καινούργια τάση και δίνουν άμεσα χαρακτήρα στον χώρο. Πολύ προσοχή να είναι μία επιλογή που μπορείτε να την βλέπετε κάθε μέρα χωρίς να σας κουράζει.

2. Grandmillennial
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως Μοντέρνο-παραδοσιακό στυλ. Θέλει ειδικό χειρισμό μιας και η φιλοσοφία του στηρίζεται στο μπέρδεμα κλασσικών στυλ, ακόμα και κινέζικου μαζί με φυσικές υφές, και σύγχρονα αντικείμενα design.

3. Bold colours
Καθαρή μονοχρωμία. Είναι μία δυναμική επιλογή που πάντα κάνει εντύπωση, και παραδόξως δεν είναι μονότονη. Θέλει θαρραλέα διάθεση, δίνοντας έμφαση στον προσωπικό μας τόνο και την φινέτσα.

4. Layering το παλιό με το καινούργιο
Αυτό το trend πάει το σπίτι μας στο επόμενο επίπεδο. Ανακατεύοντας με mix and match διάθεση παλιά και αγαπημένα κομμάτια, ακόμα και σουβενίρ από ταξίδια, οικογενειακά κειμήλια, με καινούργια αποκτήματα, με αυτό τον τρόπο δίνουμε το στίγμα μας, προσωποποιούμε τον χώρο μας, εξωτερικεύουμε τις εμπειρίες μας.

5. Single print
Ένα στυλ εμπνευσμένο από το παρελθόν, όπου οι τοίχοι και τα έπιπλα είναι καλυμμένα από το ίδιο μοτίβο. Δίνει μια διάθεση χλιδής και αξεπέραστου στυλ, που μας δίδαξαν στο παρελθόν μεγάλοι δημιουργοί όπως η Gloria Vanterbilt. Καλό είναι να διαλέξουμε μία γωνιά η ένα δωμάτιο.

6. Γήινες αποχρώσεις
Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε τα flat γκρι χρώματα που αγαπήσαμε όλοι τόσο. Μόδα πλέον το σοκολατί, οι αποχρώσεις του κρασιού, της ελιάς, το κίτρινο της ώχρας. Ισχύει και για τις επιφάνειες των τοίχων και για τα υφάσματα.

7. Fun μπάνια
Το μπάνιο είναι ο ιδανικός χώρος για πειραματισμούς στο design, με χιούμορ, χρώμα, υφές και υλικά.

8. Μονοχρωμία
Στις υφιστάμενες κατασκευές στον χώρο μας, στους τοίχους και στα έπιπλα, δίνει έναν αέρα κομψότητας και ηρεμίας.

9. Άσπρο – μαύρο
Το έντονο κοντράστ άσπρου μαύρου δίνει δυναμική στον χώρο και παραπέμπει στο Art Deco. Αγαπημένη τάση πολλών σύγχρονων δημιουργών. Δημιουργεί έντονα συναισθήματα και διαχρονικό look.

10. Νεοκλασσικισμός
Προτομές και αρχαιοελληνικές φόρμες εμφανίζονται δημιουργώντας εκπλήξεις στον χώρο. Δεν ξεχνάμε πάντα να δίνουμε μια fun πινελιά.

11. Αληθινά φυτά στους εσωτερικούς χώρους
GO GREEN παντού. Δυνατό come back. Δίνει προσωπικό στυλ και άλλη διάσταση στο χώρο.

12. Έπιπλα με Ευρωπαϊκές αναφορές στις λεπτομέρειες
Δυνατές αναφορές στο design σε Γερμανούς και Ιταλούς σχεδιαστές του παρελθόντος, όπως ξύλινα καμπύλα μπράτσα, μεταλλικά πόδια κλπ. Όλες οι μεγάλες εταιρίες ασπάζονται το συγκεκριμένο trend και το λανσάρουν στις καινούργιες τους συλλογές.

13. Bio φιλικό design
Μπορεί η εξέλιξη στην τεχνολογία και στην επιστήμη να καλπάζει και να αλλάζει τις επιλογές και τα θέλω μας, παρόλα αυτά είμαστε άρρηκτα δεμένοι με την φύση και την γη. Επιλέγουμε πάντα σε κάποιο ποσοστό στον χώρο μας φυσικά υλικά και λύσεις που κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και ευνοούν τον πλανήτη.

14. Neotenic έπιπλα και αξεσουάρ
Το μέλλον είναι στο Neotenic design. Μας ανοίγει τους ορίζοντες σε νέες φόρμες [σχεδόν παιδικές], νέα πνοή και καινούργια υλικά.

15. Έμπνευση στα έπιπλα από την δεκαετία του ’80
Συναντάμε σε πολλά έπιπλα αυτά τα χαρακτηριστικά στοιχεία εκείνης της περιόδου, όπως έπιπλα με καμπύλες φόρμες, tubes και αναφορές στους μεγάλους designers της εποχής.


Η Αθηνά Πεντεφούντα είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Α.Π.Θ. Άρχισε την επαγγελματική της πορεία το 1996 δίπλα στον Δημήτρη Τσίτσο έως το 2000 και ακολούθησε μια επιτυχημένη συνεργασία με τον Σάκη Κυριακίδη για 6 χρόνια. Το 2006 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Δέσποινα Βαφειάδου όπου διατηρούν μέχρι και σήμερα το δικό τους γραφείο 1:1. Μότο τους είναι το “loving what you do, makes you the best at it!!”

share post to:
Author