Η Πισίνα στον Περιβάλλοντα Χώρο

Από την Αθηνά Πεντεφούντα, Αρχιτέκτονα – Μηχανικό.

Powered by Master Pool & Spa

Η αίσθηση του νερού στο χώρο μας είναι πολύτιμη. Τα υδάτινα στοιχεία ή οι πισίνες οργανώνουν τον υπαίθριο χώρο μας, του δίνουν ζωή και αξία.

Ανάλογα με την έκταση που διαθέτουμε, την περιοχή και τη χρήση υπάρχουν πολλές αρχιτεκτονικές προτάσεις. Ο φωτισμός που θα επιλέξουμε καθώς και τα υλικά και το χρώμα των εσωτερικών επιφανειών παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Πρέπει να επιλέξουμε πως θα διαχειριστούμε τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου της πισίνας μας, γιατί κάθε υλικό αλλάζει τελείως την αίσθηση. Δημοφιλή υλικά για αυτήν την χρήση είναι το ξύλινο deck, το μάρμαρο, η πατητή τσιμεντοκονία καθώς και η πέτρα.

Οι επικρατέστερες κατηγορίες είναι:

Classic με σκίμερ

Η πιο απλή μορφή, το σχήμα της έχει ευθύγραμμα τμήματα και αποτελεί την πιο απλή κατασκευή.

Natural pools

Η πισίνα-λίμνη, είναι η ωραιότερη μορφή που υπάρχει. Αποτελείται εξολοκλήρου από καμπύλα τμήματα και οργανικά σχήματα. Τα όρια της πισίνας ‘σβήνουν’ ομαλά και γίνονται ακτή ακριβώς όπως η θάλασσα φτάνει στην άμμο. Η ψευδαίσθηση της παραλίας, natural finish, ενισχύεται από την ανάγλυφη μεμβράνη 3D sand που προσομοιάζει στην άμμο και πατητή τσιμεντοκονία.

Mirror με περιμετρική υπερχείλιση

Αυτή τη στιγμή ίσως η πιο trendy. Το νερό φτάνει στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τη γύρω διαμόρφωση, δεν υπάρχει οπτικό όριο πουθενά, δημιουργείται η αίσθηση mirror ότι είναι όλη η πισίνα σαν καθρέφτης. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι μία αρκετά εντυπωσιακή λύση αλλά και αρκετά ακριβή καθώς χρειάζεται υπόγεια δεξαμενή με το 10% του όγκου του νερού.

Infinity με Πλευρική υπερχείλιση

Κατασκευάζεται συνήθως σε μέρη που υπάρχει έστω και λίγη υψομετρική διαφορά στο έδαφος. Δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει όριο-τελείωμα του υδάτινου στοιχείου.

Spa swimming

Είναι μικρές πισίνες με εύκολη και γρήγορη εφαρμογή. Κερδίζουμε την αίσθηση του νερού. Διαθέτουν, επίσης, σύστημα αντίθετης κολύμβησης και θέσεις υδρομασάζ. Ιδανικές για μικρούς κήπους ή δώματα.

Ότι και να διαλέξουμε, σίγουρα θα αναδείξουμε το ακίνητο μας και θα κερδίσουμε μία αρμονική και γαλήνια αίσθηση που μόνο η επαφή με το νερό τη δίνει.

Για περισσότερες πληροφορίες
www.masterpool.gr


Η Αθηνά Πεντεφούντα είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Α.Π.Θ. Άρχισε την επαγγελματική της πορεία το 1996 δίπλα στον Δημήτρη Τσίτσο έως το 2000 και ακολούθησε μια επιτυχημένη συνεργασία με τον Σάκη Κυριακίδη για 6 χρόνια. Το 2006 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Δέσποινα Βαφειάδου όπου διατηρούν μέχρι και σήμερα το δικό τους γραφείο 1:1. Μότο τους είναι το “loving what you do, makes you the best at it!!”

Author