Δημιουργώντας Διαδραστικά Interior

Από την Αθηνά Πεντεφούντα, Αρχιτέκτονα – Μηχανικό.

Ο διαδραστικός σχεδιασμός είναι η πιο hot τάση των τελευταίων ετών στο interior design. Ασχολείται με την ανάλυση και τη μοντελοποίηση της δομής του σύνθετου διαλόγου που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων & προϊόντων. Πλέον, η χρήση διαδραστικών στοιχείων γίνεται όλο και συχνότερη στη σύγχρονη διακόσμηση και απτό παράδειγμά της είναι το WonderLounge Apollonia Politia.

Η συγκεκριμένη τάση του interior έχει πλήρη ανάπτυξη στο new spot of the town. Ο ενιαίος χώρος που αναπτύσσεται στον 1ο όροφο του πολυκαταστήματος και κατά μήκος της θάλασσας, προσφέροντας μοναδική θέα στους επισκέπτες του, είναι ένα σύγχρονο playground αισθήσεων. Από την είσοδο ακόμα, είναι έντονη η αίσθηση της έκπληξης. Το Infinity Chamber, ένα τούνελ από καθρέφτες και led φωτισμό μας μεταφέρει νοητά στο Covent Garden του Λονδίνου.

Οι rainbow stairs, μια εντυπωσιακή κατασκευή, ένα χρωματιστό γλυπτό, μας οδηγεί με έναν μαγικό τρόπο στον κύριο χώρο του WonderLounge. Τα selfie room, με τη σειρά τους, τα οποία τα συναντάμε με το που ανεβούμε τις σκάλες, είναι πλημμυρισμένα από έντονα χρώματα και ιδιαίτερα στοιχεία τέτοια που απογειώνουν τις φωτογραφίες μας!! Κάθε ένα έχει ένα μοναδικό concept.

Το Pizza dot από την άλλη έχει έντονες αναφορές στο industrial style, ενώ οι διακριτικές fun πινελιές του δίνουν έναν πιο pop αέρα στην ατμόσφαιρα!

To Waffle bar, ένα κόσμημα με έντονες αναφορές στο mermaid deco, ενώνει ακόμα πιο αρμονικά τον χώρο με τη θάλασσα.

Τα πέντε διαφορετικά lounge areas είναι και αυτά σχεδιασμένα θεματικά, με έναν τέτοιο τρόπο που παρέχουν διαφορετικό feeling στον κάθε επισκέπτη. Είναι σίγουρο πως πρόκειται για ένα μέρος που απευθύνεται σε όλα τα γούστα.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό που ξεχωρίζει είναι το secret garden, το οποίο μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό εσωτερικό κήπο, με κούνιες για καθίσματα και έντονη την αίσθηση του πρασίνου.

Το ‘δυσδιάστατο’ 2D σχεδιαστικά black and white lounge, το μοναδικό τέτοιου είδους lounge σε όλη την Ελλάδα, μας «κάνει» πρωταγωνιστές ενός ασπρόμαυρου κόμικ.

Σε πλήρη αρμονία βρίσκεται και το lounge που απευθύνεται κατά βάση στα παιδιά και τις μαμάδες, με το indoor playground και το mummy’s corner. Σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν με ασφάλεια τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών τους.

Το WounderLounge Apollonia Politia είναι ένα μέρος όπου και οι πέντε μας αισθήσεις μαγεύονται και ταξιδεύουν βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία. Ένας χώρος που εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες αρχές της εσωτερικής διακόσμησης, αλλά χωρίς την τάση της υπερβολής, κάτι που αποτελεί τη συνταγή του καλού αποτελέσματος. Το διαδραστικό interior design είναι μια τάση της σύγχρονης διακόσμησης η οποία σταδιακά κατακτά τη θέση της στον κόσμο του design.


Η Αθηνά Πεντεφούντα είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Α.Π.Θ. Άρχισε την επαγγελματική της πορεία το 1996 δίπλα στον Δημήτρη Τσίτσο έως το 2000 και ακολούθησε μια επιτυχημένη συνεργασία με τον Σάκη Κυριακίδη για 6 χρόνια. Το 2006 ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Δέσποινα Βαφειάδου όπου διατηρούν μέχρι και σήμερα το δικό τους γραφείο 1:1. Μότο τους είναι το “loving what you do, makes you the best at it!!”

Author