Τι να Κάνω για να Έχω Ένα Υπέροχο Βλέμμα

Από τη Dr. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικό Χειρούργο.

1. Αναίμακτη βλεφαροπλαστική με τη μέθοδο PLEXR

Τα μάτια παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην έκφραση του προσώπου μας, πολλές φορές όμως με το πέρασμα του χρόνου ή λόγω κληρονομικότητας τα βλέφαρα αποκτούν χαλάρωση και περίσσεια δέρματος, προπέτεια λίπους “σακούλες” με αποτέλεσμα να χάνεται η ζωηρότητα του βλέμματος.

Υπάρχουν άτομα που φοβούνται την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής λόγο των πιθανών επιπλοκών αλλά και αισθάνονται ανασφάλεια για το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα. Την λύση έρχεται να μας τη δώσει μία νέα μέθοδος που εφαρμόζεται με τη συσκευή PLEXR. Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως γνωστή στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι ότι ποιο καινούριο υπάρχει στα πλαίσια της αναίμακτης αισθητικής χειρουργικής.

Η μέθοδος, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους όσους έχουν πρόβλημα ανεξαρτήτου ηλικίας. Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται αφαιρώντας κερατινοκύτταρα μέσω εξάχνωσης. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο, προκειμένου να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μία συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες στοιβάδες. Γι’ αυτό δε δημιουργούνται ουλές ή ασυμμετρίες. Δεν υπάρχουν ράμματα, ούτε γίνεται τομή για την αφαίρεση του επιπλέον δέρματος και του λίπους, ούτε τροποποίηση των μυών των βλεφάρων. Η εφαρμογή γίνεται από τον πλαστικό χειρουργό στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Το σημαντικότερο είναι ότι αρκεί μια μόνο συνεδρία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής αμέσως μετά την εφαρμογή μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του και στις δραστηριότητές του. Δεν χρειάζεται να λάβει κάποια ειδική φαρμακευτική αγωγή ούτε ιδιαίτερες και αυστηρές προφυλάξεις.

2. Βλεφαροπλαστική με χειρουργική επέμβαση

Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και τη διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας». Το χαλαρωμένο δέρμα που περισσεύει και δημιουργεί βαρύτητα στα βλέφαρα, μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει και την όραση, με περιορισμό τού οπτικού πεδίου. Οι τομές των άνω βλεφάρων γίνονται στην πτυχή του βλεφάρου και των κάτω ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία-μέθη και είναι εντελώς ανώδυνη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα άνω ή και στα δύο.

Οι τομές στη βλεφαροπλαστική σχεδιάζονται κατά τέτοιον τρόπο ώστε μετά την επούλωσή τους οι ουλές να είναι «κρυμμένες» σε φυσιολογικές ανατομικές πτυχές της περιοχής των βλεφάρων και να μην είναι εμφανείς. Τα σημεία των τομών καθίστανται δυσδιάκριτα προοδευτικά, ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.

Τα ράμματα αφαιρούνται 5-7 ημέρες μετά το χειρουργείο. Σε νεότερους ασθενείς που δεν έχουν χαλάρωση του δέρματος των κάτω βλεφάρων μπορεί να γίνει η λεγόμενη διεπιπεφηκυία βλεφαροπλαστική όπου αφαιρείται το λίπος των κάτω βλεφάρων από εσωτερική τομή στον επιπεφυκότα. Νεότατη τεχνική που αποτελεί η βλεφαροπλαστική με διαφύλαξη του περικογχικού λίπους και ενίσχυση των οφθαλμικών διαφραγμάτων η οποία και δίνει εξαιρετικά φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η βλεφαροπλαστική δεν αλλάζει το σχήμα των ματιών.

Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθειες δραστηριότητες τους μετά από μία εβδομάδα. Οι τομές είναι σχεδόν αόρατες, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

Λεπτομερείς πληροφορίες για την περίπτωσή σας θα δοθούν μετά την εξέτασή σας από τον Πλαστικό Χειρουργό.


Η Γιολάντα Πεπέ είναι Πτυχιούχος & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι Πλαστικός Χειρούργος με εξειδίκευση στην αισθητική ιατρική και επανορθωτική χειρουργική. Ασκεί την Πλαστική Χειρουργική στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής στο Α.Π.Θ. Έχει Μετεκπαιδευτεί στο Royal Hospital of London in aesthetic medicine και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

share post to:
Author