Manifestation: Πώς μια Ιδέα μπορεί να Πραγματοποιηθεί

Από τη Δωροθέα Λαζαρίδου, Ψυχοθεραπεύτρια.

Λίγα λόγια για το “Manifestation”:

Ο όρος “Manifestation” αναφέρεται στη μέθοδο όπου ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μετατρέψει μια ιδέα ή μια επιθυμία του σε πραγματικότητα. Θα μπορούσαμε να ταυτίσουμε αυτή τη μέθοδο με τον νόμο της έλξης ή με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τρεις έννοιες με κοινό περιεχόμενο που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Αν και η μέθοδος του manifestation φαίνεται να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πεποίθηση ότι το σύμπαν είναι αυτό που δημιουργεί αυτό που σκέφτεσαι, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν το ίδιο το άτομο εστιάζει τη σκέψη του σε κάτι συγκεκριμένο που θέλει να συμβεί, ενώ παράλληλα δουλεύει για αυτό- χωρίς δηλαδή να περιμένει να συμβεί κάτι από μόνο του – “ουρανοκατέβατα”. Με λίγα λόγια, η τεχνική αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να μετατρέψεις κάτι θεωρητικό σε κάτι πραγματικό, μόνο αν εστιάσεις την σκέψη σου σε αυτό, σε συνδυασμό με την προσωπική σου δουλειά και προσπάθεια.

Η δύναμη της σκέψης αποτελεί την κινητήρια δύναμη για να έρθουμε πιο κοντά σε ότι έχουμε σκεφτεί και ονειρευτεί για τη ζωή μας. Καθημερινά σκεφτόμαστε πράγματα τα οποία μας φαίνονται πολύ μακρινά ή μη πραγματοποιήσιμα και η σκέψη μας απευθείας τα απωθεί πιστεύοντας ότι είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν. Το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη μέθοδο του μυαλού είναι η ενίσχυση της πίστης προς τις ικανότητες και δυνατότητες του εαυτού μας. Τις περισσότερες φορές αποτυγχάνουμε στους στόχους μας, όχι επειδή δεν είμαστε ικανοί για να τους πραγματοποιήσουμε και να καταφέρουμε αυτό που σκεφτόμαστε, αλλά κυρίως επειδή δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας και επειδή αμφιβάλλουμε για τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι που τα καταφέρνουν στη ζωή τους φαίνεται να είναι αυτοί που ενθαρρύνουν καθημερινά τον εαυτό τους υπενθυμίζοντας του την αξία του, τις δυνατότητες και ικανότητές του.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να σκεφτείς κάτι επίμονα σε σημείο να πείσεις τον εαυτό σου ότι το έχεις πετύχει; Ίσως έφτασε η στιγμή να το δοκιμάσεις!

Ποια είναι τα βήματα της μεθόδου του manifestation;

1ο βήμα: Διερεύνησε και αποφάσισε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να πετύχεις και διευκρίνισε μέσα σου για ποιο λόγο αυτό το “κάτι” είναι τόσο σημαντικό για εσένα.

2ο βήμα: Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα ξεκάθαρο, κατανοητό και συγκεκριμένο στόχο. Απέφυγε τους γενικούς και αόριστους στόχους καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σταθεί ως εμπόδιο στην πραγματοποίηση της σκέψης σου.

3ο βήμα: Κατέγραψε τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί και τοποθέτησέ το σε ένα σημείο όπου μπορείς να ανατρέχεις σε αυτό με ευκολία όποτε το επιθυμείς.

4o βήμα: Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σκεφτείς τι είναι αυτό που ΔΕΝ θέλεις να εμποδίσει τη σκέψη σου (αρνητικές σκέψεις, προκαταλήψεις, σκέψεις και επιρροές άλλων ανθρώπων).

5ο βήμα: Τι είναι αυτό που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου; Ξεκίνα με μικρά-μικρά βήματα από αυτό που θα αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι του αρχικού σου στόχου.

Τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις με προσήλωση στον αρχικό σου στόχο είναι η υπομονή, η επιμονή, η πίστη ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και η προσωπική-καθημερινή σου προσπάθεια. Στη διαδρομή αυτής της προσπάθειας είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις και εμπόδια, άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα. Μην τα παρατήσεις! Να θυμάσαι πως δεν υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος για να φτάσεις εκεί που θέλεις, δημιούργησε καινούργια μονοπάτια και ακολούθησε την επιθυμία σου μέχρι να τα καταφέρεις!


H Δωροθέα Λαζαρίδου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπεύτρια και ειδικεύεται στην Συστημική θεραπεία. Σπούδασε στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του University of East London. Έχει πιστοποιηθεί σε προγράμματα Παιδοψυχολογίας, Παιδικής Κακοποίησης και Ψυχοσωματικής Ιατρικής. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στη κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Author