Λιπόλυση – Σύσφιξη – Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας

Από τη Dr. Κατερίνα Κυριακού, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο.

Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα του σώματος χάνει την ελαστικότητά του και αρχίζει να χαλαρώνει, ενώ η κυτταρίτιδα κάνει την παρουσία της πιο αισθητή. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται και σε νεαρότερες ηλικίες, συνήθως μετά από απώλεια κιλών, χωρίς την ταυτόχρονη άσκηση. Το τοπικό πάχος είναι επίσης ένα φαινόμενο που παρατηρείται κατά κύριο λόγο στην κοιλιά και στην περιοχή των γλουτών (ψωμάκια).

Η αναδιαμόρφωση της σιλουέτας, η απώλεια πόντων και η βελτίωση των ατελειών του σώματος μπορεί πια να επιτευχθεί χωρίς χειρουργική παρέμβαση, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό?

Στο ιατρείο έχουμε τη δυνατότητα συνολικής αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας, με τη μοναδική πολυλειτουργική πλατφόρμα 3MAXPLUS. Το 3ΜΑΧPLUS ενσωματώνει 3 τεχνολογίες αιχμής Cavitation (λιπόλυση), Multipolar RF (σύσφιξη) και Vacuum RF (κυτταρίτιδα και σύσφιξη). Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη, μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής σώματος, που μπορεί να δώσει λύση σε θέματα τοπικού πάχους, σύσφιξης και κυτταρίτιδας.

Τι είναι και πως δρα το Cavitation;

Το Cavitation είναι μία σύγχρονη τεχνολογία εστιασμένων υπερήχων συγκεκριμένης συχνότητας που προκαλεί τη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων και τη ρευστοποίηση του λίπους που περιέχεται σε αυτά (λιπόλυση). Είναι αποδεδειγμένα η μόνη μη επεμβατική τεχνική με τόσο άμεσα και ορατά αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Ενδείκνυται για τη μείωση πόντων σε οποιαδήποτε περιοχή με τοπικό πάχος, όπως η κοιλιά και τα ψωμάκια .

Πώς λειτουργούν και τι πετυχαίνουν οι πολυ-πολικές ραδιοσυχνότητες (Multipolar RF)?

Οι θεραπείες σώματος με ραδιοσυχνότητες επεμβαίνουν δυναμικά και αναίμακτα. Θερμαίνουν το δέρμα σε πολλά επίπεδα, προκαλώντας έντονη ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη, τη βελτίωση της πτωτικής τάσης και της υφής του δέρματος και τη μείωση πόντων. Χαρακτηριστικό είναι, πως όταν δρουν σε βαθύτερα στρώματα αυξάνουν και τον μεταβολισμό των λιποκυττάρων. Τα αποτελέσματα διαρκούν και η βελτίωση συνεχίζεται και μετά το πέρας της θεραπείας. Η Multipolar RF θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη και παρέχει την αίσθηση ενός θερμού μασάζ. Είναι ιδανική για κάθε τύπο δέρματος και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο, καθώς δεν προκαλεί φωτοευαισθησία, ερυθρότητα ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα.

Τι είναι και πού οφείλεται η αποτελεσματικότητα του Vacuum RF?

Το Vacuum RF ασκεί συνεχή αναρρόφηση – συμπίεση με λεμφικό μασάζ, αδειάζει τα λιποκύτταρα μειώνοντας τον όγκο τους και ταυτόχρονα επιτυγχάνει πολυεπίπεδη σύσφιξη. Η ισχυρή, ρυθμική αναρρόφηση που διαθέτει, είναι ρυθμιζόμενη και αυξάνει το ρυθμό της λεμφικής κυκλοφορίας, μειώνοντας τις κατακρατήσεις υγρών, αναζωογονώντας τα κύτταρα του δέρματος και βελτιώνοντας την όψη υφής πορτοκαλιού. Ταυτοχρόνως οι RF βελτιώνουν την πτωτική τάση του δέρματος και συσφίγγουν.

Ποιοι έχουν ένδειξη για το πρόγραμμα θεραπειών με το 3MAXPLUS?

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από το 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, και δεν εμφανίζεται μόνο σε εκείνες με αυξημένο σωματικό λίπος. Αυτές αποτελούν ιδανικά περιστατικά για την έναρξη θεραπειών. Συνίσταται επίσης, σε γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει, αλλά και σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση που έχουν κατακράτηση λόγω ορμονικών μεταβολών. Αποτελεί επίσης ιδανική λύση σε ασθενείς που παραπονιούνται για πρησμένα και κουρασμένα πόδια, λόγω τις παρουσίας ήπιων διαταραχών στο κυκλοφορικό σύστημα. Τέλος, περιστατικά με παρουσία τοπικού πάχους είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη χρήση της πολυ-λειτουργικής πλατφόρμας.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και ποιο χρονοδιάγραμμα ακολουθείται?

Συνήθως συστήνουμε την πραγματοποίηση 6 συνεδριών που διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 40 – 60 λεπτά, ανάλογα με την ένδειξη, και το περιστατικό επιστρέφει στην καθημερινότητά του. Μετά το πέρας των 6 αρχικών συνεδρίων, αξιολογείται το περιστατικό από τον θεράποντα ιατρό και αποφασίζεται, αν αυτό θα πραγματοποιήσει 2 – 4 επιπρόσθετες συνεδρίες ή αν θα μεταβεί σε ένα πρόγραμμα συντήρησης με μία συνεδρία ανά 30 – 40 ημέρες.

Υπάρχουν θεραπείες που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με το μηχάνημα, ώστε να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα?

Ιδανικά στο περιστατικό εφαρμόζεται και ενέσιμη μεσοθεραπεία με δραστικά συστατικά κατάλληλα για λιπόλυση, σύσφιξη, κυτταρίτιδα ή συνδυασμός αυτών. Αυτό γίνεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό και ανάλογα βέβαια με τη βαρύτητα του προβλήματος.

Συνιστάται κάποια ειδική δίαιτα κατά τη διάρκεια των συνεδριών?

Συμπληρωματική βοήθεια στη διαδικασία αυτή αποτελεί η κατανάλωση πολλών υγρών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη αποβολή των τοξινών, καθώς και η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή. Δεν απαιτείται απώλεια βάρους για να είναι ορατά αποτελέσματα, αλλά πρόσληψη βάρους θα πρέπει να αποφευχθεί.


Η Dr. Κατερίνα Κυριακού είναι ειδικός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και διατηρεί πρότυπο ιδιωτικό ιατρείο (KKDERMATOLOGY) στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Β΄ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενώ μετεκπαιδεύτηκε σε Πανεπιστημιακές Δερματολογικές Κλινικές της Ιταλίας και της Γερμανίας. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Εξειδίκευσης στην «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία». Στο ιδιωτικό της ιατρείο αναλαμβάνει όλο το φάσμα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας.

Author