Λιποαναρρόφηση & Λιποανακύκλωση!

Από τη Dr. Γιολάντα Πεπέ, Πλαστικό Χειρούργο.


Η Λιποαναρρόφηση αφαιρεί το λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και σκοπός της είναι η βελτίωση της μορφής των περιοχών αυτών αλλά και των συνολικών αναλογιών του σώματος.

Αφαιρείται το ενοχλητικό λίπος που χαλάει την αρμονία του σώματός από τα σημεία που πρέπει, όπως τα ψωμάκια, τους γλουτούς, την κοιλιά, τους βραχίονες, τα γόνατα, τις γάμπες, τους μηρούς και το λαιμό.

Απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και άνδρα που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τοπικής σωματικής λιποδυστροφίας, το οποίο ενδεχομένως ούτε οι εξαντλητικές δίαιτες ούτε η έντονη σωματική άθληση έχουν επιλύσει.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα αλλά σημαντική αύξηση βάρους θα τα επηρεάσει. Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι εντυπωσιακά, καθώς η επέμβαση γίνεται με πολύ μικρές τομές αφήνοντας ένα αόρατο τελικό αποτέλεσμα.

Η δυνατότητα διόρθωσης δύσκολων περιοχών, η συντόμευση του χρόνου του χειρουργείου και η μετεγχειρητική εικόνα ενός πολύ φυσικού και αρμονικού αποτελέσματος κάνουν τη λιποαναρρόφηση μία εγγυημένη λύση για την επαναφορά της αρμονίας στο σώμα σας. Η λιποαναρρόφηση δεν υποκαθιστά την σωστή διατροφή και την άσκηση, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται και δεν αποτελεί θεραπεία για τις ραγάδες του δέρματος και την κυτταρίτιδα.

Ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς, η επέμβαση γίνεται με τοπική, μέθη ή επισκληρίδιο αναισθησία. Ο χρόνος νοσηλείας είναι από λίγη ώρα έως ένα εικοσιτετράωρο. Μετεγχειρητικά χρησιμοποιούμε ειδικές πιεστικές επιδέσεις ή ενός απλού κορσέ ή την χρήση ενός απλού καλσόν για κιρσούς, για την διάρκεια του πρώτου μετεγχειρητικού μήνα

Ένας ακόμη τρόπος για σμιλευμένο σώμα ή ακόμη και πρόσωπο είναι η λιποανακύκλωση. Αφαιρώντας το περίσσιο λίπος από εκεί που δε χρειάζεται όπως είναι το λίπος από τα πλαϊνά των μοιρών (ψωμάκια), από τους βραχίονες, την κοιλιά και τα γόνατα, επανατοποθετείται σε σημεία που πρέπει να ενισχυθούν όπως είναι οι γλουτοί, οι γάμπες αλλά και το στήθος. Στο πρόσωπο εφαρμόζεται για το γέμισμα των ρυτίδων καθώς και για όγκο.

Η επέμβαση γίνεται με μέθη και η ανάρρωση διαρκεί μία μόνον ημέρα στην κλινική. Μετά το πέρας της επέμβασης, τοποθετείται ειδικός συμπιεστικός επίδεσμος στα μέρη που έχει αφαιρεθεί το λίπος.


Η Γιολάντα Πεπέ είναι Πτυχιούχος & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι Πλαστικός Χειρούργος με εξειδίκευση στην αισθητική ιατρική και επανορθωτική χειρουργική. Ασκεί την Πλαστική Χειρουργική στον ιδιωτικό τομέα και είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής στο Α.Π.Θ. Έχει Μετεκπαιδευτεί στο Royal Hospital of London in aesthetic medicine και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Author