Διατροφή για “Cellulite Free Body”
Από την Ειρήνη Πασχαλέρη, Founder του Well Medical.
Do
1. Ένα από τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι η κατακράτηση υγρών στο σώμα. Φροντίστε να έχετε στη διατροφή σας τροφές με κάλιο και διουρητικά συστατικά που διώχνουν το παραπάνω νερό από το σώμα και ξεπρήζουν το σώμα. Τέτοιες τροφές είναι η μπανάνα, τα ακτινίδια, το πεπόνι, το πορτοκάλι, οι φράουλες, τα βερίκοκα αλλά και το αγγούρι, οι πιπεριές και η ντομάτα. Επίσης προσθέστε στη σαλάτα σας μαϊντανό ή άνηθο ή δυόσμο και πολύ λεμόνι ή μηλόξυδο.
2. Προσθέτοντας κάποιες ουσίες στη διατροφή μας βοηθάμε τα κύτταρα του δέρματος και του συνδετικού ιστού να μην φθείρονται ώστε η κυτταρίτιδα να μην είναι ορατή. Τέτοιες τροφές είναι το αβοκάντο, το γάλα σόγιας, οι ξηροί καρποί ανάλατοι και ωμοί, το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια π.χ τόνος, σαρδέλα.
3. Για την απομάκρυνση των τοξίνων από το σώμα οι φυσικοί μας σύμμαχοι είναι το πράσινο τσάι, το βότανο γκουαράνα, η βιταμίνη C, το πιπέρι καγιέν, η τσουκνίδα και η σημύδα.
4. Πιείτε καθημερινά ως πρωινό ρόφημα ή ενδιάμεσο τον παρακάτω detox χυμό:
- 1 μήλο (περιέχει πηκτίνη)
- 3 φέτες φρέσκο ανανά (περιέχει φρέσκα ένζυμα)
- ½ αγγούρι (περιέχει κάλιο)
- 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι με μέντα (περιέχει κατεχίνες και διουρητικά)
- ½ φλιτζάνι νερό
Don’t
1. Η καθιστική ζωή είναι ο νούμερο 1 εχθρός της κυτταρίτιδας. Βάλτε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι και βοηθά τις κινήσεις σας!
2. Μην ξεχνάτε τα υγρά που καταναλώνετε να είναι χωρίς ζάχαρη! Καφές, τσάι, χυμοί, αναψυκτικά προτιμήστε όλα να είναι είτε σκέτα είτε με στέβια.
3. Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά από την διατροφή σας! Επιλέξτε τα γεύματα στο σπίτι και αποφύγετε τo junk food που θα σας προσφέρει κενές θερμίδες και περίσσεια λίπους.
4. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ! Το αλκοόλ, ειδικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο σώμα εγείρει την λιπογένεση με αποτέλεσμα να εμφανίζεται εντονότερα η όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» στο δέρμα σας
Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”, ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε τον πολυχώρο wellness “Well Medical” που εκτός από την διατροφή συνδυάζει και αισθητικές περιποιήσεις, εξειδικευμένα massage και θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Βρείτε την στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr