Ανάπλαση Και Σύσφιξη Του Γυναικείου Κόλπου

Από τη Dr. Κατερίνα Κυριακού, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο.

EdgeONE Vaginal Laser – Feel Your Inner Beauty!

Όλες οι γυναίκες, με την πάροδο των χρόνων ή μετά από φυσιολογικούς τοκετούς, αρχίζουμε να παρατηρούμε αλλαγές στην εμφάνιση του σώματός μας, καθώς και τη λειτουργία του γεννητικού και του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.
Παρουσιάζονται διαφορές στην αίσθηση του κόλπου, στην ούρηση, αλλά και στη σεξουαλική επαφή. Δυστυχώς, σύμφωνα με στατιστικές, αυτά τα θέματα αποτελούν ταμπού και σπάνια τα συζητάμε με το γιατρό μας.

Τι ακριβώς είναι το EdgeONE Vaginal Laser και πώς δρα?

Το EdgeONE Vaginal Laser αποτελεί την πλέον πρωτοποριακή και σύγχρονη λύση στην ανάπλαση και σύσφιξη του γυναικείου κόλπου, προσφέροντας άμεσα ιατρικά και αισθητικά αποτελέσματα και βελτιώνοντας σημαντικά την ερωτική ευχαρίστηση της γυναίκας και του συντρόφου της. Σημαντική επίσης είναι η λύση που δίνει στο πρόβλημα της ακράτειας ούρων μετά από προσπάθεια. Πρόκειται για μια ανώδυνη, μη φαρμακευτική, αναίμακτη θεραπεία χωρίς παρενέργειες, που γίνεται σε επίπεδο ιατρείου και έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπλαση του κόλπου και του αιδοίου.

Το EdgeONE Vaginal Laser προσφέρει στο γιατρό τη δυνατότητα παραμετροποίησης, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ευελιξίας και προσαρμογής στις ανάγκες της κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Συνεπώς η θεραπεία είναι εξατομικευμένη! Ο τραυματισμός και η αποδιδόμενη θερμότητα στα τοιχώματα του κόλπου έχουν ως αποτέλεσμα την αναγέννηση και την αύξηση του όγκου του επιθηλίου του, την παραγωγή κολλαγόνου και την αύξηση της ελαστικότητάς του.

Σε ποια ιατρικά προβλήματα δίνει λύση το EdgeONE Vaginal Laser?

•Αιδοιοκολπική ξηρότητα
Μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης (που πολλές φορές καταλήγει σε σεξουαλική αποχή)
Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή και σεξουαλική δυσλειτουργία
Αίσθημα καύσου ή/και κνησμού
Κολπική αιμόρροια σχετιζόμενη με τη σεξουαλική επαφή
Συχνουρία, κάψιμο κατά την ούρηση
•Υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις
Απότομη επιθυμία προς ούρηση με ή χωρίς ακράτεια επιτακτικού τύπου και
Ακράτεια ούρων από προσπάθεια (βήχας, έντονο γέλιο, φτέρνισμα κ.λπ.)

Σε ποια αισθητικά προβλήματα δίνει λύση το EdgeONE Vaginal Laser?

•Σύσφιξη και ανάπλαση κόλπου και αιδοίου, χωρίς αιμορραγία, τομές και ράμματα
•Λεύκανση αιδοίου – πρωκτού

Ποια είναι και πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Συνήθως, μετά από 2-3 θεραπείες παρατηρούνται τα βέλτιστα αποτελέσματα. Οι γυναίκες απολαμβάνουν μία φυσιολογική σεξουαλική ζωή, επανέρχεται η ερωτική επιθυμία, η ακράτεια δεν δυσκολεύει την καθημερινότητά τους και νιώθουν ότι έχουν και πάλι τον έλεγχο του σώματός τους. Συνεπώς, είναι μια θεραπεία που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των γυναικών και τις κάνει να νιώθουν νέες και υγιείς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με το CO2 Fractional Laser EdgeONE;

•Η ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές της υποχρεώσεις
•Είναι μία ανώδυνη διαδικασία (θυμίζει έναν απλό κολπικό υπέρηχο)
•Αποτελεί μη επεμβατική μέθοδο, χωρίς τομές και αιμορραγία
•Δεν απαιτείται κλινική, πραγματοποιείται στο ιατρείο
•Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία πριν ή μετά την επέμβαση
Υψηλό ποσοστό επιτυχίας και ασφάλειας
Βελτίωση ακράτειας ούρων 1ου και 2ου βαθμού
Αύξηση της ευχαρίστησης κατά την σεξουαλική πράξη
•Βελτίωση της εμφάνισης του αιδοίου

Ποια είναι η διάρκεια της συνεδρίας και πόσο συχνά εφαρμόζεται;

Η θεραπεία, πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό, απαιτεί αρχικά 1 έως 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Ακολούθως γίνεται 1 συνεδρία ανά 6 ή 12 μήνες ως συντήρηση και πάντα μετά από κλινική εκτίμηση. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 15 – 20 λεπτά και είναι πλήρως ανώδυνη και αναίμακτη.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς μετά τη θεραπεία?

Η επιστροφή της γυναίκας στην καθημερινότητά της γίνεται άμεσα και με την αναχώρησή της από το ιατρείο. Δε συστήνεται κανένας περιορισμός παρά μόνο η αποφυγή σεξουαλικής επαφής, τοποθέτησης ταμπόν, σάουνας και κολύμβησης για λίγες μέρες.


Η Dr. Κατερίνα Κυριακού είναι ειδικός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος και διατηρεί πρότυπο ιδιωτικό ιατρείο (KKDERMATOLOGY) στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Β΄ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενώ μετεκπαιδεύτηκε σε Πανεπιστημιακές Δερματολογικές Κλινικές της Ιταλίας και της Γερμανίας. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Εξειδίκευσης στην «Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία». Στο ιδιωτικό της ιατρείο αναλαμβάνει όλο το φάσμα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας.

share post to:
Author