5 Τροφές που θα Αλλάξουν τη Ζωή σας προς το Καλύτερο

Από την Ειρήνη Πασχαλέρη, Founder του Well Medical.

1. Μπανάνα – η τροφή για περισσότερα χαμόγελα

Θεωρείται η τροφή της καλής διάθεσης αφού περιέχει κάλιο και τρυπτοφάνη που ανεβάζουν τη σεροτονίνη, δηλαδή την ορμόνη της καλής διάθεσης στο σώμα μας. Επίσης, είναι πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Β6, που είναι απαραίτητη για το νευρικό σύστημα όλων μας, αλλά κυρίως για όσους παίρνουν αντισυλληπτικά ή καταναλώνουν συχνά αλκοόλ.

2. Χυμός λαχανικών – η τροφή για αποτοξίνωση και ευεξία

Τα λαχανικά σε χυμό είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τις βιταμίνες και τα ένζυμα της ημέρας σε ένα ποτήρι. Είναι πιο γρήγορο και εύκολο στον αποχυμωτή από το να φάτε την ίδια ποσότητα σε σαλάτες, αφού συνήθως η σαλάτα μας φουσκώνει πριν φάμε όσο πρέπει, για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας με τα θρεπτικά. Η καλύτερη ώρα είναι ενδιάμεσα από τα γεύματα για να γίνει και μία mini αποτοξίνωση. Δοκιμάστε ντομάτα, σέλινο, αγγούρι και ότι άλλο συνδυασμό φανταστείτε!

3. Θαλασσινά – η τροφή για τη libido

Η ‘αφροδισιακή’ δύναμη μιας τροφής εξαρτάται από την περιεκτικότητα της σε ψευδάργυρο- το μεταλλικό στοιχείο που χρησιμοποιείται από άνδρες και γυναίκες για να φτιάξει τεστοστερόνη ο οργανισμός.
Τα θαλασσινά είναι η βασική πηγή ψευδαργύρου στη διατροφή
και ιδιαίτερα τα στρείδια που μας δίνουν 15 φορές το ποσό που χρειαζόμαστε για μια ημέρα! Άλλες τροφές είναι οι γαρίδες, το καβούρι, οι σαρδέλες και όλα τα υπόλοιπα ψάρια και θαλασσινά.

4. Αυγό – η τροφή της μνήμης και εξυπνάδας

Μια εξαιρετικά παρεξηγημένη τροφή, που αποφεύγεται από πολλούς λόγω του φόβου να μην ανέβει η χοληστερόλη. Η αλήθεια είναι ότι ενώ το αυγό – ο κρόκος του – περιέχει χοληστερόλη αλλά δεν ανεβάζει τη δικιά μας χοληστερίνη, με μέτρια κατανάλωση, γιατί δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένου λίπους.
Είναι η τροφή της μνήμης αφού περιέχει πολλά ευεργετικά συστατικά για την εγκεφαλική λειτουργία. Συνδυάστε τα με μια πράσινη σαλάτα, στη οποία θα έχετε ρίξει λιναρόσπορο και ελαιόλαδο για βελτίωση της μνήμης.

5. Καυτερά – η τροφή για καλύτερο ύπνο και μεταβολισμό

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν συχνά καυτερά φαγητά είχαν καλύτερη ποιότητα στον ύπνο τους το βράδυ ενώ παράλληλα διατηρούσαν το μεταβολισμό τους σε υψηλότερα επίπεδα! Παρόμοιο αποτέλεσμα είχαν το ginger, το curry και το δικό μας σαφράν.

Βάλτε τα στη ζωή σας το συντομότερο!


Η Ειρήνη Πασχαλέρη (Βsc, Msc) είναι Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή. Σπούδασε στο τμήμα βιολογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και ειδικεύτηκε στον τομέα της διατροφής στο King’s College of London. Το 2002 ίδρυσε μαζί με τους διαιτολόγους συνεργάτες της το κέντρο Διατροφής και Αντιγήρανσης ”Natural Health Clinic”, ενώ τον τελευταίο χρόνο δημιούργησε τον πολυχώρο wellness “Well Medical” που εκτός από την διατροφή συνδυάζει και αισθητικές περιποιήσεις, εξειδικευμένα massage και θεραπείες προσώπου και σώματος. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνταγές που άλλαξαν», το οποίο στηρίζεται στο concept, “Ελληνική μαγειρική, αλλά υγιεινή & διαίτης για όλη την οικογένεια”. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της International Society On Nutrigenetics / Nutrigenomics, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προληπτικής Ιατρικής & Αντιγήρανσης και της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος. Η φιλοσοφία της εστιάζει στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και τη διατήρηση του με τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Βρείτε την στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr

Author